A böjti időszak megkezdése előtt, február 8-án rendeztük meg iskolánkban farsangi mulatságunkat. Ezen a csütörtökön a vidámságé volt a főszerep. Nemcsak a diákok, de sok tanár is jelmezekben jelent meg. A szünetekben zene szólt, önszerveződő tánccsoportok keltek életre, így jó hangulatban kezdhettük meg az alsós farsangi felvonulást. A királyi pár (Aranyosi Fanni és Bártfai Botond 8.a osztályos tanulók) bevonulását díszes udvartartása tette fejedelmivé. Megcsodálhattuk a hetedikesek csodálatos palotását, Andi néni koreografálásával, ami méltóképpen nyitotta meg a programot. A műsorszámokat Mona néni konferálta fel.

Az alsó tagozatosoknál láthattunk heje-huja vigalmat, görög varázslatot, jelmezes kavalkádot, kis állatokat, szuperhősöket, táncoló macskákat, kalózokat, egy teljes cirkuszi társulatot, focistákat lelkes szurkolóikkal és voltak, akik felcsavarták a szőnyeget.

Rövid szünet és egy finom ebéd után következhettek a felsősök. Láthattunk itt világ tengereit bejáró, rumtól ittas matrózokat, bárányfitneszeseket, egy panoptikumban megelevenedő viaszfigurákat, autentikus roma mulatságot, mókuslányokat, táncoló cowboyokat és cowgirlöket. A nyolcadikosok érezve a közeli búcsú meghittségét, jövőbeli nyugdíjasként emlékeztek vissza, hogy milyenek is voltak itt a Bársonyban. Megmutatták, hogy lélekben már készen állnak a búcsúzásra. A farsangi műsort a Bársony tánccsoport tagjai színesítették bemutatóikkal.

A színvonalas produkciókat az öttagú zsűri értékelte: Orsi néni iskolánk Igazgatója, Szvetlána néni és János bácsi igazgatóhelyettesek, Tóth Zsuzsánna tanárnő és Bártfai Krisztián, a Szülői Szervezet elnöke. A diákok nagy örömmel fogyasztották el a produkciójukért járó szebbnél-szebb és finomabbnál- finomabb tortákat. A tombolasorsoláson, melyet igazgató néni, Zsuzsa néni és Peti bácsi vezetett le, sok értékes tárgy talált gazdára. A délután hátralévő részében a táncé volt a főszerep. A zenét Laci bácsi szolgáltatta. Igazán vidám, tartalmas nap volt ez, jövőre megismételjük.

423541886_1413369809547389_208587006938094489_n

kép 1 / 32

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük