2024. április 27-én került megrendezésre a Bársony János Római Katolikus Általános Iskolában az első alapítványi bál, mely az előd iskolának a 22. alapítványi bálja.

Az idei jótékonysági bálunk mottója: „A múlt örökre elmúlt, a múlt mindig él.” Az idézet Scott Fitzgerald amerikai író 1925-ben megjelent A nagy Gatsby című regényéből származik. Mind a díszlet, mind a műsor ebben a stílusban készült.

A 7. évfolyam palotás tánca nyitotta meg az estet, majd a Bársony Összművészeti Egyesület tánccsoport növendékei az 1920-as évek hangulatához illő táncokkal szórakoztatták a bálozó közönséget. A műsorszámok között a 7. a osztály tanulói A nagy Gatsby című filmből adtak elő részleteket. Köszönet illeti a színvonalas produkciókért a tánccsoportot vezető tanárnőket: Dulibán-Grajz Andreát és Antalffy Szabolcsnét, valamint Tóth Zsuzsanna tanárnőt, aki a jeleneteket tanította be tanulóinknak. A műsor utolsó száma a keringő volt, amelyet Vancza Andrásné tanárnőnek köszönhetünk. Mindez egy elegáns, art déco stílusában, igazi Gatsby hangulatot idéző díszletben jelent meg, amit Fenyvesiné Csák Zsuzsanna és Végh Renáta tanárnők álmodtak és valósított meg. Bálunk főszervezői Zsigmondné Palicz Mónika és Peiker Katalin tanárnők voltak. Minden közreműködő kollégának hálás köszönet jár.

Első szónokunk bálunk fővédnöke Ft. Gubala Róbert plébános atya, iskolánk lelki pásztora volt, aki üdvözölte a báli vendégeket, beszédében hangsúlyozva az összetartozást, majd Hoskó Orsolya igazgatónő nyitotta meg bált. Köszöntő szavaiban hangsúlyozta: „A múlt örökre elmúlt, a múlt mindig él.” Jelenti számunkra azt a nagy változást, amely a fenntartó váltással szeptember 1-jén elindult… Szeretnénk megőrizni azokat a jógyakorlatokat, hagyományokat, amelyek idáig elvezettek, de szeretnénk előre tekinteni, új dolgokat, új ismereteket, új lehetőségeket találni, amelyek elvezetnek majd minket abba a valóságba, hogy ne csak egy táblacserés iskola lehessünk.” 

Ft. Gubala Róbert plébános atya pezsgős köszöntőjével és asztali áldásával kezdetét vette a vacsora, majd a hajnalig tartó táncos mulatság.

Az alapítványi est bevételét, amely a tombolaszelvények megvásárlásából, valamint az adományokból származott, az iskola az aulában ülő bútorok vásárlására fordítja.

1_20240427_192859

kép 1 / 52

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük